Det är mycket just nu!!

Så är det onsdag och jag sitter och hänger på ett "sportcenter" där pojkarna går på judo. Har börjat ta med mig datorn för att titta på film istället för att bara läsa eller "halvsova". Och det här med internetdelning på iPhonen är så galet skönt =) Eftersom att jag kan använda internet på datorn.. Dock är det inte världsbäst så man kan tyvärr inte streama, men det gör inget.
.
Så nu har jag massor med besök bokade igen =)
Farmor och Daniel ska komma och hälsa på 15-21 juni och sen kommer Emma och Tobias(tysken) 22-26 juni. Sen ska jag jobba massor med extra veckan efter och tjäna massa pengar... Not, men lite extra blir det förhoppningsvis och sen är det bara två veckor kvar på jobbet!! och FYRA kvar i Paris.
Att jag skulle flytta hem trodde jag inte skulle hända. Inte först jag hade barnplaner ´vilket jag inte på länga vägar har än. Men vill inte ha barn i det här landet då de har så konstiga matvanor för barn och dåligt skolsystem enligt mig. Svenska skolan kanske är bra, det har jag ingen koll på men då kan man lika gärna bo i sverige och gå i franska skolan och göra tvärtom :)
.
Herve kommer hem om en och en halv vecka och att ha honom borta i fem, typ snarare sex veckor suger, men det har varit helt okej. Vi har kunnat bråka på telefon istället..:P Han kommer hem nästa fredag eller lördagmorgon så jag ska ta tåget hem till honom och spendera en helg där. Vilket ska bli extremt skönt!! Inte för att det varit jobbigt hemma hos oss, men det är skönt med lite miljöbyte. Sen åker vi hem till mig för att vara där i en vecka eller något.
.
Eventuellt kommer Caroline och en vän till henne bo hos mig 8-11 juni så det blir lite som att ha besök då också. Kommer aldrig få ha mitt rum för mig själv i juni. Men det är det värt. Och kommer knappt lämna mitt rum sen i juli annat än för jobbet de första två veckorna så det jämnar nog ut sig.
.
Har fått veta att jag inte kommer att behöva jobba på onsdagarna i juli med min vardagsfamilj så ifall onsdagsfamiljen inte behöver mig i juli har jag en dag ledigt mitt i vilket vore extremt skönt =) Och annars så får jag ingen dag i mitten att vila ut.
.
Nonce har fortfarande inte fixat något jobb åt varken Bethan eller Lucy så vet inte hur det blir med boendet i Juli än. Kemi och Briege kanske får flytta in eftersom att Nonce antagligen inte får ha kvar deras lägenhet i juli. Men annars så får förhoppningsvis Bethan jobb iaf och det är bara vi två som bor i lägenheten och jag slipper flytta ifall inte Briege och Kemi skulle kunna.

Så för att prata lite om att vara au pair eftersom att det var galet länge sen.
Jag trivs fortfarande lika bra som barnvakt/au pair/nanny eller vad jag nu ska kalla mig. Och om det inte vore för att jag faktiskt fått lägenhet och känner att det är dags att ta tag i studier så skulle jag lätt inte banga på att stanna. Finns inget att klaga på hos någon av mina familjer och min boende situation långt ifrån suger. Bethan tänker tydligen flytta in i mitt rum när jag flyttar ut.
.
Barnen är fortfarande lika söta och gulliga samt ibland hemska! Igår lekte de i trapphuset innan jag blev arg på den och de äntligen kom in när jag höjde rösten, efter ett antal olika försök.
Florian och Violaine är fortfarande lika blyga inför andra som de alltid har varit men till mig kan de båda skämta med och bli arga på. De är inte lika beroende av mig nu de senaste två månaderna eller nästan sen i julas faktiskt som de var under hösten och behövde mig för att kunna leka.
.
Vi har våra rutiner och det går extremt bra. Engelskan går framåt och även om de inte svarar annat än med enstaka ord och meningar på max tre ord så förstår de så oerhört mycket nu jämfört med tidigare så det känns bra. Vi har våra tisdagar då de vet att jag äter med dem och lägger dem och det har aldrig varit något problem med det =)
.
Rodolphe och Leopold är mycket bättre nu än vad de var förut också. De gillar att leka med Bayblade med mig men förutom det finns jag bara där för att hjälpa till. Ta med mellis och vatten, vakta deras jackor och sparkcyklar i parken och servera mat. Säga till när man får gå över gatan, men de skulle de gärna göra utan mig också. De är fortfarande lite väldsamma med varann men det är så mycket bättre än vad det var i början.. Jag skulle lätt rekomendera dem eller fortsätta med dem ett år till nu. Inte som jag kände efter två månader och ville sluta. Det tog ett tag att får deras respekt men once that was done..
.
Engelska med dem är inte lika enkelt dock. Enkla fraser som "sätt på tvn ", "borsta tänderna" och "matdags" går helt okey. Och när de inte förstår brukar de gissa på vad det betyder istället för att direkt fråga vad det betyder så det är en framgång. Men att de inte genast förstår något som jag sagt ca 10 ggr per dag varje onsdag i över ett halvår känns som lack av intresse.. Det går verkligen SAKTA men säkert med dem.

Så jag vet itne om min kära syster sitter och läser men GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!
Jag hoppas att du har en bra dag och får massor med fina saker som du önskat dig =)
Jag ringer hem ikväll så får vi prata då!! PUSS OCH KRAM

Om mindre än två veckor vet Hervé antagligen om han har fått jobb i Stockholm eller inte och jag orkar inte ens vänta så länge... Att det kan ta hundra år att hitta en passande person övergår mitt förstånd. Han fick veta att de sökte någon till tjänsten i november. Han fick inte lämna in ansökan först i januari, hade en internvju i början av mars och får veta om han fått jobbet eller inte i början av juni...
.
Den första av fem som blev intervjuad hade sin intervju redan innan Hervé och de andra tre efter honom. De behövde tydligen hela mars och april till att göra fem st intervjuer och sen över en månad att bestämma sig för vem som passar bäst till platsen.
.
Inte för att jag blir förvånad efter att veta hur fransmän och pappersarbete går till. De tar hundra år och de slarvar bort papper, de ber om det igen och om nya papper som man inte behövde från början och de är helt enkelt inte tillräckligt kompetenta att klara av vissa saker i det här landet. Att deras system inte görs om frågar man sig... Både CAF och Carte vital, Socialbidragsgrejen och sjukförsäkringen har fortfarande inte fixat sig och jag ansökt efter båda redan i höstas. September resp november...

Nu ska jag kolla lite på film innan datorn dör helt och jag ska återgå till att läsa istället =)