syl tä plääää (a)

Så var det söndag, dagarna bara går och går, nu flyger tiden iväg utan att jag riktigt hinner fatta vad som hänt och vad jag har gjort??


Jag har frysen full av mat medan skafferi och kylskåp är halvfulla, skulle nog stå mig en månad utan att lämna huset, mot att jag dricker kranvattnet dvs, fast eftersom det inte är farligt utan bara äckligt så ksulle det gå så bra så, bara att hälla i lite citron eller saft :)


Barnen är i trädgården och leker,  Papy kom just ut och ropade: a table, vilket betyder att maten är klar och det ska  komma och äta. Direktöversättning är till bords och inte den långa meningen, men you get the pictures ;)  Mamichelle och Papy har varit här hela helgen, de kom i fredags eftermiddag och har fortfarande inte åkt hem. Inte för att de stör mig att de e här såklart, och antar att de föredrar att åka senare på kvällen så det inte är så varmt, även om de såklart har air condition i sin bil. Papy kör ingen gammal rishög han...


Nu minns jag inte riktigt hur jag slutade sist jag skrev, när jag berättade massor men skulle väl tippa på att det var i måndags? Aja, det kommer en resume om vad jag gjort i veckan i alla fall nu snart. OCH BILDER!!


Tove har stoppat in massor med bilder i min hårddisk som har bott hemma hos henne i typ två veckor, eller nej, bara en förresten, men iaf, så jag har fått lite filmer och bilder och hon tog en massa musik från mig. Bra grejer, det gäller att ge och ta, att dela med sig... Dels är det fina Parisbilder från våra kvällar tillsammans men även från när vi varit med varann i Sverige,  Rommebilderna från ettan på gymnasiet, ojoj, vad liten man var där. Eller bilderna från innan Ellas skiva och när vi var modeller för make up store. DET VAR TIDER DET.


Funderar på ifall jag ska med ut ikväll. Har spenderat en del nu på rean, och det lär gå åt en del pengar i Sverige och sen kommer jag inte få någon ny lön i slutet av nästa månad då jag har haft semester under juli, men inte ska det väl vara något problem att läga 20 euro på att gå ut ikväll, blir nog ingen större skillnad? Och 7000 gör man väl inte av med på mer än två månader?? :P Det lär inte bli så mycket spenderande på landet och hur mycket kommer jag att gå runt och shoppa i sainte-maxime? Jag vet inte riktigt.


Okej, så i tisdags skulle jag ut med Tove, drog på mig en klänning och ballerina skor, borstade håret och satte på lite smink och sen var klockan mycket, time to go? Själva arbetsdagen såg ut som vanligt. Mormor och Morfar dök upp så felix var med dem medan flickorna var i skolan. Sen åkte de hem klockan 5, en snabbvisit dvs. Vi var i Parken hela halva kvällen, badade i poolen med flickorna efter och gjorde inget spec.  Felix och jag tog även en promenad. Så för att återgå till kvällen efter jobbet dvs, så var det ett jävla ringade fram och tillbaka, Tove var seg och svarade inte för hon låg och sov, Jackson och Seff ville veta ifall vi skulle till vår bar eller ifall vi skulle någon annanstans osv. Efter mycket om och men slutade det med att jag fick ihop 3 flaskor vin, lite chips och glatt humör och arrangerade möte i Champ du mars. Dvs parken vid Eiffeltornet, det var ju trots allt fint väder och väldigt varmt.


Väl framme vid Ecole Militaire möte jag upp Tove och vi bestämde sittplats, ringde upp Maja och frågade om hon hade lust att hänga med oss då jag misstänkte att hon inte hade planer för kvällen så hon dök upp en sund senare och efter det kom J och S med ett stort lakan och sen gled kvällen på fram till midnatt och vi alla skilldes åt. Det var 3-4 trevliga timmar och det kändes prima att vi inte hade gått till någon bar. Eftersom att det var tisdag och jag började först tio dagen efter åkte jag till J istället och sköt upp min hemresa. Alla kom bra överrens och det blev inte jobbigt att alla kände varann bra förutom Maja. Hon hade med sig högtalare så vi hade tom musik :D


Sen var det onsdag och det var segt. Eftersom att det var första readagen så åkte Anneli in till Paris så jag och barnen var själva fram till hon kom hem igen. Jag gjorde mat och satte jag på en film så att Felix kunde varva ner medan flickorna åt upp och jag gjorde i ordning efter oss och diskade. Sen tittade flickorna lite också och efter en dryg kvart stängde jag av och stoppade Felix i säng och drog med flickorna till trädgården. Dagens mål: vara ute så mycket som möjligt!! Sen väckte vi F och fortsatte att vara ute och runt fyra gick vi till lekplatsen. Vi kom hem kvart i sex och jag fick gå.


Tog en dusch och drog hem till Tove, tanken var att jag skulle ta med mig min hårddisk och lite kläder som ajg hade där hem men jag lämnade kvar allt igen och lånade en klänning av Tove för att lämna mer kläder istället :P Vi möte upp Maja vid halv tio och sen gick vi in på Cristal, hon var ju tvungen att få se det stället också innan hon skulle åka hem. Vi var där till ca halv tolv och sen dkilldes vi åt. De skulle impuls gå ut och dansa, medan gamla trötta Linn skulle hem och sova så vi tänkte att då kunde vi lika gärna dra lite tidigare istället för att vara kvar bara för att vi kunde. Åkte förbi Jackson på vägen för att säga hej och sen åkte jag hem för att SOVA. Somnade strax före ett för att sedan vakna en sekund senare av att klockan var halv tio och dags att gå upp. NEJ


Torsdagen var som den brukar vara. Ingen utstickare alls. Jag var och handlade lite mat och sen var jag bara hemma hela kvällen. Vi var i parken och njöt av 25 grader och strålande sol. Sen när klockan var drygt sju började det spöregna. Det fullständigt öste ner och jag trodde att glaset till poolen skulle gå sönder. Öppnade min dörr i seriöst tre sekunder och fick en stor vattenpöl på golvet. Helt ofattbart!! Men sen slutade efter en dryg timme och var lugnt. Skulle ha åkt in till Paris och träffat Maja och de som vi var på musiksaken med men jag orkade inte så istället åt jag potatiskroketter och en blidig biff och såg på entourage.


Somnade halv tolv för att vakna 40 min senare av att Jackson ringde. Vi pratade i kanske tre minuter och sen sa jag god natt då jag inte orkade vakna till liv och bli pigg, ville kunna osmna om direkt. Däremot var inte turen på min sida för strax efter ett vaknade jag igen, fast denna gång av åskan. Det spöregnade igen och åskade och jag fick ihop det till ca 25 blixtar. Efter en halvtimme-timmes försök att somna om igen gav jag upp och ringde till Jackson för att se ifall han var vaken. Vilket han var och vi la på efter en kvart. Sen tog den en halvtimme tills jag åter sov. Var en aning trött fredagmorgon när jag klev in i stora huset för att gå till skolan med flickorna. De hade inte hörst någonting av nattens oväder men Anneli och Laurent hade varit vakna halva natten precis som mig.

Mamichelle och Papy kom på eftermiddagenmedan felix sov och sen lekte Felix med dem när jag hade väckt honom. Själv ringde jag till Tomas för att prata lite med dem om kommande vecka. Sen stoppade jag Felix i badet för att få bort all smuts. Vi springer omkring barfota mest hela tiden så man blir en aning svart om fötterna bland annat. Sen vid halv fem fick jag sluta då det var olika klassavslutningar i skolan och på lekis som föräldrar skulle vara med på.

Jag gjorde i ordning mig och åkte in till Paris. Gick till citaditum som är min favoritgalleria här för att möta upp Maja. Det tog ett antal minuter för henne att dyka upp och hitta med till slut så möttes vi och hängde runt där. Gick in på H&M, åkte vidare till champs elysee för att äta och handla på sephora. Sen skulle hon tanka på sin mobil så vi åkte till Jackson så kunde jag lämna mina saker där och hon tanka på sin mobil och efter det gled vi till eiffeltornet. J skulle möta oss där efter jobbet och vi kom dit runt 23 så han kom efter en dryg timme.  Sen gick vi hem och jag somnade relativt tidigt.

Tvingade upp Jackson vid kvart över tolv för att vid ett skulle vi lämna hans hem och gå på rean. Så vi hängde runt lite överallt och sen åkte jag hem när han skulle jobba. Åt ordentlig mat istället för donken och sen sov jag en timme och fixade lite hemma innan jag åkte tillbaka till hans jobb. Eftersom att vädret var prima så gick vi till Eiffeltornet och satt där fram till typ tre innan vi gick hem för att äta och sova. Medan vi var där såg vi ett antal poliser, en civilpolisbil med texten Police på, väldigt skumt, ett antal råttor samt ett nästan bråk. De skrek och puttade på varandra men de slogs aldrig vilket kändes bra då de var kanske 15 meter ifrån oss bara.

Idag vaknade vi kanske runt halv två av att hans styvmamma ringde och ville äta lunch med oss. Så vi hade en halvtimme på oss att göra oss i ordning och möta upp henne och hennes "extra barn", någon liten flicka som bor hos henne ibland. som ett fosterbarn eller något sånt. Vet inte riktigt hur det ligger till med de där. Så vi gick till ecole militaire och åt lunch runt tre med dem och sen sa vi hej då och hängde i champ du mars en halvtimme innan det blev dags att gå till jobbet. Jag åkte hem till Tove för att hämta allt jag hade där och sen åkte jag hem. kastade mig på sängen och började skriva.

Nu har jag varit hemma i typ två timmar, ska göra middag och sen ingen aning. Bestämma ifall jag ska med Tove och hennes tre arbetskollegor ut eller inte.

Det vill inte fungera att ladda upp bilder :S